torsdag 8 mars 2012

Mandel potatis och nötgryta.

Här kommer ett super enkelt recept på en good gryta.
Ja vi äter ju GI, men som den Potatisälskare jag är fick nu en månad utan potatis var nog, så jag lyxade till det och köpte mandelpotatis. Åh så gott det faktiskt var!!

Till grytan behöver du:
600gram nötbog, 3dl rödvin, 5dl vatten +buljongtärning. 2Lagerblad, 5blandade perppar korn (vit,krydd,roser eller svart peppar) 1matsked torkad timjan.

3klyftor vitlök, 2gula lökar 1 rödlök, 2morötter, ca 10st små brysselkål.
Gör som så att du delar köttet i klassiska grytbitar, stek dem i en härlig gjutjärnsgryta tillsammans med lite smör så de får en god stekyta, häll över vinet, vattnet och smula ned buljongtärningen. Tillsätt lagerblad, timjan och perpparkornen.
Låt koka i ca 45 minuter, på svag värme. Dela löken i stora bitar, hacka vitlöken, hacka moroten till morotspengar. Tillsätt alla grönsaker efter 45 minuter och låt koka med i grytan i ca 15 minuter. Under tiden låter du mandelspotatisen, som skall ha sitt skal kvar koka på låg värme i ca 10-15 minuter, i rikligt saltat vatten. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera potatisen och grytan tillsammans med en klick gräddfil :-)

Inga kommentarer: